Medewerkers Praatpaal Nijkerk ontvangen troostkoffers van Monuta Charity Fund

Op dinsdag 15 juli hebben de medewerkers van de Praatpaal in Nijkerk twee troostkoffers van het Monuta Charity Fund ontvangen. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta ontwikkelde deze troostkoffers speciaal om kinderen en jongeren op de juiste manier te kunnen ondersteunen na een overlijden.

praatpaal-troostkoffers-monuta

In de troostkoffer zitten boekjes en andere materialen die ouders, leerkrachten en andere begeleiders helpen om in gesprek te gaan met een kind of jongere. Op deze manier dragen zij bij aan de verliesverwerking. De troostkoffer kent twee varianten: één voor kinderen in het basisonderwijs en één voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Beide varianten zijn zo samengesteld dat ze buiten het onderwijs ook in andere settings kunnen worden gebruikt, zoals in organisaties voor palliatieve zorg.

De Praatpaal Nijkerk is sinds 2006 actief en is een initiatief van de Gereformeerde Kerk en Hervormde gemeente De Fontein. In de afgelopen jaren heeft de Praatpaal een goede naam opgebouwd in Nijkerk, zowel bij het Centrum voor Jeugd en Gezin als bij diverse professionele hulpverleners. Ook via de basisscholen worden ouders regelmatig op het bestaan van de Praatpaal gewezen.

De Praatpaal wil er zijn voor alle kinderen en tieners die een luisterend oor nodig hebben. De teamleden begeleiden kinderen en tieners die een extra steuntje nodig hebben omdat zij in hun leven te maken hebben met een moeilijke situatie, zoals het verwerken van een echtscheiding van de ouders of een verlies door overlijden in de directe omgeving. Alle teamleden zijn vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om kinderen en jongeren te ondersteunen.

Uitvaartverzorger Jan Rook van Monuta Zwolle heeft de koffers namens het Monuta Charity Fund uitgereikt aan vrijwilligers Sara en Marthijn van de Praatpaal.