Ouders

Situatie
Misschien zijn er problemen in jouw omgeving of situatie en kan je kind daar niet makkelijk met jou of met anderen over praten. Denk aan een scheiding, als er iemand overleden is of als je kind ergens mee “zit”. Wij luisteren graag naar zijn verhaal. Misschien kunnen we je kind een stapje verder helpen. Als wij dat niet kunnen, helpen we jou en je kind in contact te komen met een passende hulpverlener.

Vertrouwensband
Wij werken laagdrempelig. Een kind kan altijd zijn hart bij ons luchten. De vertrouwensband vinden wij heel belangrijk; vertelt jouw kind iets aan ons, dan blijft het bij ons. Naast een begeleider met wie jouw kind de contactmomenten heeft, is er voor jou als ouder een contactpersoon. Zij onderhoudt telefonisch contact met jou, ouder, na een aantal bezoekjes. Zij houdt jou op de hoogte hoe het contact verloopt en beantwoordt zoveel mogelijk jouw vragen.

Bij jongeren op het voortgezet onderwijs functioneren ouders en contactpersonen meer op de achtergrond. Mocht het nodig zijn dat er anderen bij betrokken worden, bijvoorbeeld omdat iemands veiligheid in het geding is, dan bespreken we met jouw kind hoe we dit gaan aanpakken.