Wat is de Praatpaal?

Wie?
De Praatpaal is een groep vrijwilligers uit verschillende kerken die een luisterend oor willen bieden aan uw kind. Wij geloven dat het luisteren en aandacht geven al veel kan helpen. Samen iets doen of iets maken, bijvoorbeeld een herinneringsboek.

Doelstelling
Het doel is kinderen en tieners┬áte begeleiden, dat kan individueel of in groepsverband in onze eigen ruimte ‘het Praathuis’ aan de Venestraat te Nijkerk.

Wij geven daarnaast voorlichting aan ouders, kerkenraden, jeugdwerkers en scholen bijvoorbeeld doormiddel van boekentafels en informatieavonden.

Vrijwilligers
De meeste medewerkers hebben de cursus kinder- en tienerpastoraat bij de stichting Chris gevolgd. Daarnaast hebben diverse medewerkers vanuit hun professie ervaring in het werken met kinderen en tieners. Regelmatig volgt het team gezamenlijk workshops op het gebied van kinder- en jeugdpastoraat.

Het is echter nadrukkelijk niet onze bedoeling om een alternatief voor de professionele hulpverlening te zijn! Merken wij dat er professionele hulpverlening nodig is, dan helpen we u in het vinden van de juiste hulp. We hebben goede contacten met professionele organisaties voor jeugd.

Persoonlijke begeleiding van het kinderen onder de 16 jaar gebeurt nooit zonder uitdrukkelijke toestemming van de ouder/verzorger.

U als ouder/verzorger staat bij ons niet centraal, maar ook voor u is er ruimte. Tijdens het intakegesprek en de evaluatiegesprekken. Ook kunnen wij advies geven over waar u als ouder/verzorger informatie kan vinden over specifieke problemen.